14. 04. 2024.
НасловнаСве већи прилив јапанских инвестиција у Србију

Све већи прилив јапанских инвестиција у Србију

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Јапана у Србији Такахикa Кацумату, коме је захвалила на личном доприносу унапређењу билатералних и економских односа.

Брнабић је изразила наду да ће се односи и у будућности развијати у областима од обостраног интереса и поручила да је Србија земља са пуно потенцијала за улагања јапанских инвеститора.

Премијерка је констатовала и значајан напредак у области економије, коју одликује растућа робна размена и све већи прилив јапанских инвестиција.

Такође, Брнабић је указала и на нове области за сарадњу Србије и Јапана, као што су биотехнологије и истраживачки пројекти.

Председница Владе је истакла да је Јапан међу највећим билатералним донаторима Србије, што, како је нагласила, српски народ изузетно цени, поготово што је реч о континуираним и донацијама од изузетне важности.

Амбасадор Кацумата је изразио захвалност председници Владе Србије Ани Брнабић на одличној сарадњи током мандата, изразивши уверење у то да ће односи између две земље наставити да иду узлазном путањом.

Брнабић је амбасадору Јапана захвалила на пожртвованом раду током мандата у Србији и пожелела му срећу у даљој дипломатској каријери.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести