19. 07. 2024.
НасловнаСрбија улази у ново поглавље информационе безбедности: Министар информисања и телекомуникација на...

Србија улази у ново поглавље информационе безбедности: Министар информисања и телекомуникација на првом састанку радне групе

Министар информисања и телекомуникација Републике Србије, Михаило Јовановић, данас је присуствовао првом састанку радне групе која има задатак да изради нацрт закона о изменама и допунама Закона о информационој безбедности. Радна група се састоји од представника државних органа, организација из области информационе безбедности, привреде, локалне самоуправе и академске заједнице.

Министар Јовановић је истакао важност овог процеса, рекавши да представља ново поглавље информационе безбедности у Србији. Он је подсетио да смо у ери 4. индустријске револуције и да информациона безбедност представља изазов, проблематику и егзистенцијално питање у свакодневном животу и раду.

Циљ измена и допуна Закона о информационој безбедности је усклађивање са новим правним оквиром Европске уније, унапређење институционалног и организационог оквира и капацитета, као и сва даља унапређења заснована на искуствима у примени овог закона. Планира се и формирање посебне агенције за информациону безбедност која би обезбедила додатно институционално јачање и ефикасније одговоре на све потенцијалне инциденте и опасности.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести