19. 07. 2024.
НасловнаЕИБ и Србија раде на унапређењу равномерног регионалног развоја

ЕИБ и Србија раде на унапређењу равномерног регионалног развоја

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и директор Канцеларије Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Западни Балкан Алесандро Брагонци дискутовали су јуче о институционалној подршци и пројектима које ЕИБ спроводи у циљу економског и социјалног напретка Србије.

Ђерлек је нагласио значај инвестирања и пројектне подршке ЕИБ-а у унапређењу локалне инфраструктуре и реализацији бројних важних пројеката за градове, општине и регионални развој земље. Сарадња са ЕИБ-ом у подршци неразвијеним општинама кроз програм „Партнерство за локални развој“ оцењена је као успешна и резултати су видљиви у реализацији пројеката од великог значаја за грађане Србије.

Брагонци је потврдио даљу подршку ЕИБ-а Србији у облицима финансијске и техничке помоћи, која доприноси регионалном расту и развоју, отварању нових радних места и економском просперитету. ЕИБ ће наставити да подржава инвестиције у Зелену агенду, инфраструктурне пројекте, мала и средња предузећа и модернизацију виталне инфраструктуре.

Током састанка, обе стране су разговарале о могућностима техничке и консултантске подршке, пројектне сарадње и заједничких активности у циљу равномерног регионалног развоја. Овај састанак представља додатни корак у јачању сарадње између Србије и Европске инвестиционе банке, са фокусом на стварање бољих услова за живот грађана и стимулисање економског раста и развоја у свим регионима земље.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести