29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Уједињени за Србију- Масовни протест у Новом Саду за одбацивање ултиматума и одбрану националног интегритета

Уједињени за Србију- Масовни протест у Новом Саду за одбацивање ултиматума и одбрану националног интегритета

Нови ДСС, ПОКС, Заветници и Двери позивају грађане да у суботу, 22. априла, у 18 часова, пређу преко политичких разлика и уједине се у борби против катастрофалне спољне и унутрашње политике коју спроводи власт окупљена око Српске напредне странке. Организатори захтевају да се одбаци француско-немачки ултиматум који угрожава српске интересе и ставља под притисак унутрашњу политику земље.

Страначки лидери др Милош Јовановић, Бошко Обрадовић, Милица Ђурђевић Стаменковски и Војислав Михаиловић, као и професор др Бранислав Ристивојевић, обратиће се грађанима на скупу испред Српског народног позоришта, упућујући апел за заштиту устава и спречавање приватизације ЕПС-а.

Овим догађајем, опозиција настоји да укаже на блокаду јавне дебате и институционалне контроле, те позива на солидарност и заједничку борбу за обезбеђивање политичке и економске стабилности Србије.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести