14. 04. 2024.
НасловнаВелика свечаност у част Дана Војске Србије: Министар одбране и високи званичници...

Велика свечаност у част Дана Војске Србије: Министар одбране и високи званичници одали почаст традицији и јунаштву

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић приредили су синоћ, поводом 23. априла – Дана Војске Србије, пријем у Дому Гарде на Топчидеру. Свечаности су присуствовали изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије генерални секретар председника Републике Сузана Пауновић, чланови Владе Републике Србије, представници Народне скупштине, БИА и МУП-а, цркава и верских заједница, дипломатског и војнодипломатског кора у нашој земљи, представници Министарства одбране и Војске Србије, културног и јавног живота и многобројни гости.

У свом обраћању, министар Вучевић истакао је значај Таковског устанка у савременој српској историји и улогу Војске Србије у очувању националног идентитета и државности српског народа. Нагласио је да је Војска Србије обогаћена и оснажена уз помоћ председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, како материјалним, тако и људским ресурсима, што је у многоме допринело побољшању статуса њених припадника.

Министар Вучевић је такође исказао посебну захвалност ветеранима који кроз активности својих удружења, заједно са Министарством одбране и Војском Србије, дају немерљив допринос очувању сећања на нека прошла времена и пожртвовања палих јунака у одбрани отаџбине.

Министар одбране је, такође, захвалио државним органима, институцијама и свим појединцима и организацијама који су помагали и помажу Војску Србије, истичући да је основа очувања државне слободе јака и добро организована војска, али и државничка мудрост какву је имао велики Књаз Милош Обреновић.

Поручивши “Србијо, срећан ти Дан Војске, живела Војска Србије, узданица нашег народа и живела у вечност наша отаџбина Србија!”, министар Вучевић је поздравио све присутне и честитао им празник.

Војска Србије празнује 23. април као свој празник у знак сећања на дан када је, на Цвети 1815. године, донета одлука о подизању Другог српског устанка за ослобођење Србије од Османског царства. Тај историјски догађај омогућио је стварање модерне српске државе и служи као инспирација за садашње и будуће генерације.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести