29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Војска Србије прославља свој дан: Одликовања за 196 хероја и Сретењски орден трећег степена додељен Војној штампарији

Војска Србије прославља свој дан: Одликовања за 196 хероја и Сретењски орден трећег степена додељен Војној штампарији

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић уручио је одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије у оквиру свечаности поводом Сретења – Дана државности Србије и Дана Војске Србије. Укупно је 196 припадника награђено златним и сребрним медаљама за заслуге и ревносну службу.

Војна штампарија Управе за односе са јавношћу Министарства одбране добила је Сретењски орден трећег степена. Вучевић је честитао одликованима, изразивши понос и задовољство што може да их поздрави поводом овог важног догађаја, који је трајан извор и надахнуће за народ и војску.

Потпредседник Владе истакао је понос и поштовање које породице одликованих треба да осећају и честитао им је, поручивши: “Живела Војска Србије, живела отаџбина Србија!” Свечаности у Дому Гарде на Топчидеру присуствовали су генерал Милан Мојсиловић, начелник Генералштаба Војске Србије, и други високи чланови Војске и Министарства одбране.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести