22.09.2023. (петак)

Универзитет у Београду обележио 215 година постојања

Универзитет у Београду обележио је 215 година...

Србија на путу ка унапређењу услова живота оболелих од ретких болести

Државна секретарка Министарства за бригу о породици...

Србија улаже у будућност: 10.000 динара за свако дете

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија,...

Апел учесницима у саобраћају да појачају пажњу током предстојећих празника

Апел учесницима у саобраћају да појачају пажњу током предстојећих празника

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије упутило је данас, поводом предстојећих првомајских празника, апел свим учесницима у саобраћају да испланирају своје путовање, крену на време, возе пажљиво и поштују прописе како би безбедно стигли на одредиште.

Припадник Управе саобраћајне полиције Дејан Стевић нагласио је да се у поменутом периоду очекује појачан интензитет саобраћаја, упозоривши на то да је прошле године, током првомајских празника, на нашим путевима, нажалост, погинуло седам људи, док је 164 повређено.

У истом периоду, како је истакао, процесуирано је 28 возача због насилничке вожње, 18 због вожње под утицајем психоактивних супстанци, док су због вожње под утицајем алкохола санкционисана 892 возача.

Стевић је навео податак да су прошле године за време првомајских празника страдала и два возача мотоцикла, при чему је упутио апел возачима двоточкаша и бициклистима да користе заштитну опрему, не конзумирају алкохол пре вожње, смање брзину и са појачаном пажњом учествују у саобраћају.

Он је нагласио да ће Управа саобраћајне полиције, заједно са свим припадницима Министарства унутрашњих послова, током празника посвећено радити на томе да сачува безбедност и упутио позив грађанима да им својим одговорним понашањем у томе помогну.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести