02. 12. 2023.

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

ЈППС – 08.05.2023. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – 13.50

• Aуто-пут Е-70, зона петље Рума, измењен...

Искрена пријатељствa и стратешко партнерствo: Србија и Азербејџан граде бољу будућност

ВестиИскрена пријатељствa и стратешко партнерствo: Србија и Азербејџан граде бољу будућност

Никола Селаковић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије, изјавио је данас да су политички односи Србије и Азербејџана на изузетно високом нивоу, а њихова сарадња на економском и трговинском плану треба да буде још јача.

Селаковић је навео да је Азербејџан искрени и лојални пријатељ Србије, а узајамна посвећеност поштовању, неповредивости територијалног интегритета и суверенитета међународно признатих држава доказује снагу њихових односа.

Селаковић је подсетио на Меморандум о формирању Савета за стратешко партнерство између две државе, потписан прошле године од стране председника Азербејџана Илхама Алијева и председника Србије Александра Вучића.

Слободан Бабајев, званичник из Азербејџана, потврдио је да су стратешко партнерство и блиски контакт између две земље омогућени захваљујући узајамним посетама два председника и појачани прошлогодишњим догађајима.

Обе стране су изразиле очекивање да ће сарадња на економском нивоу бити додатно развијена, са великим надама у пословни форум у Привредној комори Србије у Београду.

Селаковић и Бабајев су такође навели да ће увођење директних авионских летова између Београда и Бакуа у наредном периоду допринети бољој комуникацији у пословној заједници и повећању обима трговинско-економске сарадње између две државе.

После пленарног дела састанка, министри су потписали Протокол о закључцима са 7. седнице Међувладине комисије за трговинску и економску сарадњу двеју држава. Овај потписани документ још једном потврђује усмереност двеју земаља на јачање сарадње на свим нивоима.

Ове активности представљају значајан корак напред у сарадњи између Србије и Азербејџана, како на политичком тако и на економском нивоу, са циљем остваривања заједничких интереса и унапређења добре воље између две земље. Две стране ће наставити да граде своје везе у будућности, развијајући сарадњу и стратешко партнерство на свим политичким и економским плановима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести