27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаМилионски износи намењени побољшању услова живота интерно расељених лица и избеглица у...

Милионски износи намењени побољшању услова живота интерно расељених лица и избеглица у Србији

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије расписао је данас четири јавна позива за јединице локалне самоуправе у Србији, искључујући АП Косово и Метохију, у циљу доделе средстава за побољшање услова живота интерно расељених лица (ИРЛ) и избеглица на њиховим територијама.

Максимални износ средстава по јединици локалне самоуправе износи 8.000.000 динара за грађевински материјал и опрему, и 19.500.000 динара за куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности и помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми за поправку или адаптацију куће или непокретности.

Јавни позив отворен је до 15. маја, када ће бити изабране јединице локалне самоуправе које испуњавају установљене услове. Детаљне информације, пријавни образац и документацију можете пронаћи на вебсајту Комесаријата за избеглице и миграције.

Укупно, Комесаријат за избеглице и миграције је из буџета Републике Србије за ову годину обезбедио 210 милиона динара за решавање стамбених потреба избеглица и 220 милиона динара за решавање стамбених потреба интерно расељених лица. Ова средства ће се, путем јавних позива, расподелити јединицама локалне самоуправе за најугроженије породице.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести