04. 03. 2024. (понедељак)
НасловнаПозив Крушевцу да учествује у пројектима сарадње матице и дијаспоре

Позив Крушевцу да учествује у пројектима сарадње матице и дијаспоре

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности са дијаспором Ђорђе Милићевић представио је јуче градоначелници Крушевца Јасмини Палуровић пројекат организације летњих кампова за децу из дијаспоре.

Милићевић је објаснио да је план да током лета више од 15.000 деце из дијаспоре, узраста од 12 до 18 година, борави у тематским камповима широм наше земље како би је што боље упознали и још више заволели.

Он је оценио да вероватно нема бољег места на којем наша деца из дијаспоре могу да упознају фасцинантну историју Србије од Крушевца, додавши да ће учесници будућег летњег кампа уживати истражујући знаменитости Лазаревог града, као и благотворне воде Рибарске бање и нетакнуту природу планине Јастребац.

Министар је рекао да је, поред организације летњих кампова, у плану још један велики скуп у првој половини јула, истакавши да је реч о Видовданском сабору дијаспоре, на којем ће учествовати представници свих релевантних удружења из целог света.

Милићевић је упутио позив Граду Крушевцу да се пријави за организацију летњих кампова и да припреми инвестиционе пројекте који би привукли инвеститоре из дијаспоре.

Наши људи желе да улажу у своју отаџбину, али ми их морамо привући на прави начин, нагласио је министар и додао да је неопходно да им свако у свом ресору деловања омогући да брзо и лако реше све евентуалне препреке.

Министар и градоначелница су оценили да сутрашње отварање деонице Моравског коридора Појате–Макрешане има велики значај за Крушевац, при чему су констатовали да након тога следи и изградња источне обилазнице, која ће путнички и теретни саобраћај кроз сам град учинити мање фреквентним.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести