04. 03. 2024. (понедељак)
НасловнаСпроведен надзор над радом Градског центра за социјални рад Београд

Спроведен надзор над радом Градског центра за социјални рад Београд

Министарство за бригу о породици и демографију Владе Републике Србије саопштило је да је одмах по сазнању спровело надзор над радом Градског центра за социјални рад Београд и поступајућих одељења поводом случаја тешко занемарене малолетне девојчице од стране својих родитеља.

Министарство је, након спроведеног надзора, наложило руководиоцу Градског центра за социјални рад Београд да предузме мере из своје надлежности и покрене дисциплински поступак и утврди одговорност запослених у одељењима која су поступала у овом случају.

Градском центру за социјални рад Београд наложено је да обезбеди одељење за даљу заштиту малолетне девојчице и одмах започне и ефикасно спроведе целовиту стручну процену родитељских капацитета и компетенција оца детета за вршење родитељског права и да, у складу са резултатима стручне процене и законским овлашћењима, одмах поднесе тужбу за његово потпуно лишавање родитељског права.

Такође, наложено је да се обезбеди спровођење целовите стручне процене родитељских капацитета и компетенција мајке детета, која је важећом судском одлуком делимично лишена родитељског права, са правом да одржава личне односе са дететом, и да у складу са исходима процене донесе закључак о целисходности покретања судског поступка за њено потпуно лишавање родитељског права.

Градски центар за социјални рад Београд треба да у року од 30 дана од пријема ових налога достави Министарству извештај о реализацији наложених мера, наводи се у саопштењу.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести