14. 04. 2024.
НасловнаВелики потенцијал за унапређење сарадње са Републиком Корејом

Велики потенцијал за унапређење сарадње са Републиком Корејом

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас, током разговора са специјалним изаслаником председника Републике Кореје за EXPO 2030 Ђанг Сунг-Мином, да су односи двеју земаља добри и пријатељски, као и да има простора за унапређење политичке и економске сарадње.

Брнабић је у срдачном разговору изразила посебно задовољство завршетком преговора двеју страна о Споразуму о узајамном подстицању и заштити улагања.

Она је нагласила да постоји велики потенцијал за сарадњу са Републиком Корејом у областима дигитализације, информационих технологија, биотехнологија, вештачке интелигенције и креативне индустрије.

Премијерка је истакла заинтересованост Србије за привлачење нових корејских инвестиција у Србију, и подвукла да је наша земља постала посебно атрактивна дестинација за развој аутомобилске индустрије.

Председница Владе је поручила да је сарадња са Републиком Корејом у области е-управе један од најразвијенијих сегмената билатералне сарадње, и изразила наду да ће та земља наставити да преноси знања и искуства, имајући у виду то да је е-управа један од приоритета Владе Србије.

Саветник и специјални изасланик председника Републике Кореје за EXPO 2030 је нагласио да има пуно простора за јачање економске сарадње са Србијом, и додао да је важно размењивати знања са земљама које су просперитетне.

Он је оценио да је Србија остварила значајан напредак последњих година у облати економије, науке и привредног раста.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести