14. 04. 2024.
НасловнаВучевић присуствовао свечаној академији поводом Дана Бањалуке

Вучевић присуствовао свечаној академији поводом Дана Бањалуке

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је синоћ, као изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије, свечаној академији поводом Дана града Бањалуке.

Вучевић је, у обраћању присутнима у дворани „Борик”, подсетио на то да се данас обележава 78 година од ослобођења града, када су борци Шесте крајишке бригаде, под командом команданта и народног хероја Миланчића Миљевића, умарширали у ослобођену Бањалуку.

У претходном периоду, како је истакао, Бањалука је расла, развијала се и у њој се градило.

Личном срећом ме је испуњавала свака нова грађевина, школа, обданиште, амбуланта, вишенаменски објекат на Петрићевцу и свака друга братска помоћ која је стизала од Републике Србије, рекао је он и додао да смо сведоци историјске обнове и да радимо свим својим срцем на томе.

Потпредседник Владе је констатовао да Бањалука данас изгледа лепше и моћније него икада пре, али и да тај тренд развоја мора да се настави и прошири у целој Републици Српској.

Обавеза Србије је, како је нагласио, да увек буде на располагању Републици Српској, те да води политику очувања мира и стабилности, поштујући друге, али и поштујући саму себе.

Свечаној академији присуствовали су и председник Републике Српске Милорад Додик, делегација Министарства одбране, градоначелник Београда Александар Шапић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, представници локалних самоуправа, верских заједница, ратни ветерани, гости из јавног и културног живота, као и многобројни грађани.

Дан града, Бањалука обележава као сећање на дан када је тај град ослобођен од фашизма 1945. године, а на свечаности су уручене награде и признања заслужним појединцима и колективима.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести