29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Забринутост расте: 14 жена убијено од почетка године, а надлежни ћуте – Демократска странка тражи одговоре

Забринутост расте: 14 жена убијено од почетка године, а надлежни ћуте - Демократска странка тражи одговоре

Демократска странка упозорила је данас на пораст фемицида у земљи и на још један трагичан случај у Руми. Од почетка године убијено је чак 14 жена, а надлежне институције и даље ћуте и не предузимају активне кораке у спречавању таквих злочина.

Алиса Коцкар, председница Ресорног одбора Демократске странке за људска и мањинска права и сарадњу са НВО, пита надлежне органе када ће се озбиљно позабавити овом проблематиком и основати тело за праћење фемицида.

Демократска странка апелује на друштвене актере да се активније укључе и посвете превенцији насиља, посебно на медије да посвете довољно простора овој важној теми и да помогну у превенцији насиља кроз професионално извештавање.

,,Довољно је било ћутања и непреузимања одговорности,” закључила је Алиса Коцкар, позивајући све заинтересоване да се уједине у борби против насиља над женама и у спречавању фемицида.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести