19. 07. 2024.
НасловнаПолитикаРаст БДП-а у првом кварталу ове године 0,7 одсто

Раст БДП-а у првом кварталу ове године 0,7 одсто

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је данас седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), на којој је констатовано да је у првом кварталу ове године БДП остварио раст од 0,7 одсто, што је боље од очекиваног.

Области које су заслужне за раст БДП-а су индустрија и пољопривреда, истакла је Брнабић и додала да су у области пољопривреде кључни климатски услови.

Председница Владе је нагласила да се очекује да Србија ове године достигне привредни раст од 2,5 одсто.

Премијерка је указала на то да инфлација успорава и стагнира и поручила да се очекује да до краја године она износи око осам одсто.

Брнабић је истакла да је за очување одрживог привредног раста неопходно и даље улагање у капиталне пројекте и указала на важност изградње националног стадиона.

Председница Владе је, говорећи о туризму, нагласила да на ту област можемо директно да утичемо и додала да Србија бележи рекордне податке, како када је реч о домаћим, тако и када се говори о страним туристима.

Брнабић је истакла важност промоције наше земље и свих њених знаменитости на најбољи начин, у државама чији су грађани исказали заинтересованост да обиђу Србију.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести