04. 12. 2023.

Јачање сарадње са Кипром у областима од заједничког интереса

ПолитикаЈачање сарадње са Кипром у областима од заједничког интереса

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Кипар Димитриоса Теофилактуа, којем је честитала на врло успешном мандату на месту амбасадора у Београду.

Брнабић је истакла да су наши билатерални односи засновани на чврстом пријатељству, узајамном поверењу, историјски потврђеној блискости и солидарности двају народа.

Теофилакту је на почетку састанка премијерки изразио саучешће поводом трагедија које су се десиле у Основној школи „Владислав Рибникар” и Младеновцу. 

Председница Владе је посебно захвалила амбасадору на принципијелном ставу поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и принципијелном ставу Кипра приликом недавног разматрања захтева за покретање процедуре за чланство тзв. „Косова” у Савету Европе на ванредном састанку Комитета министара тог тела, одржаног 24. априла ове године.

Саговорници су се сагласили да треба наставити унапређење билатералне сарадње у областима економије, науке, образовања, научних истраживања, ИТ-а и друго.

Амбасадор је исказао захвалност премијерки на досадашњој сарадњи, напоменувши да ће односи у наредном периоду наставити да се развијају на бази чврстог вишедеценијског пријатељства и поверења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести