28. 03. 2024. (четвртак)
НасловнаПолитикаСрпски покрет Двери на светској сцени: Јединство конзервативних снага на CPAC самиту...

Српски покрет Двери на светској сцени: Јединство конзервативних снага на CPAC самиту у Будимпешти

Делегација Српског покрета Двери, на челу са председником Бошком Обрадовићем и интернационалним секретаром др Андрејем Митићем, учествовала је на престижном самиту Коалиције конзервативне политичке акције (CPAC), одржаном 4. и 5. маја у Будимпешти. Овај глобални конзервативни скуп, који се одржава под слоганом “Бог, Отаџбина, Породица”, посетило је више хиљада политичара, интелектуалаца и медијских личности из Европе и света.

Међу говорницима били су премијери Мађарске и Грузије, словачки министар за породицу, бивши чешки премијер, као и више десетина европских парламентараца. Самит је окупио врхунске конзервативне политичке лидере и партије, укључујући ВОКС (Шпанија), Шега (Португал), Национално окупљање (Француска), Лега Салвини и Италијанска браћа (Италија), Алтернатива за Немачку (Немачка), Слободарска партија (Аустрија), Партија права и правде (Пољска), Народна партија (Швајцарска), Народна партија (Данска), Ми смо породица (Словачка), Форум за демократију (Холандија), Фламански интерес (Белгија), домаћин Фидес (Мађарска), и многи други.

Учесници су истакли јединствену потребу за умрежавањем конзервативних снага у свету, у сврху одбране националног суверенитета и идентитета, традиционалних и породичних вредности, али и заштите наше деце од агресивних и тоталитарних лево-либералних идеологија. Посебна пажња била је посвећена проблемима у Украјини, са снажним апелом за мир под слоганом “Правимо децу, а не рат”. Скретање пажње на актуелне проблеме мигрантске политике, џендер идеологије, као и ратних поклича који долазе из Брисела и Вашингтона, био је такође централна тема овог скупа.

Поруку подршке учесницима самита упутили су бројни важни светски лидери и личности, укључујући бившег америчког председника Доналда Трампа, Стива Бенона, Такера Карлсона, Едуарда Болсонара, председника Вокса Абаскала и аустријског Слободарца Кикла, који су сви послали видео-поруке.

Конзервативне владе већ владају у великом броју европских земаља, укључујући Пољску, Мађарску, Италију и Шведску, а конзервативне идеје све више добијају на утицају. Учешће Српског покрета Двери на овом важном конзервативном догађају године, послао је јасну поруку да је овај покрет већ део великих политичких промена које се дешавају у Европи и свету, а које ће ускоро стићи и у Србију.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести