28. 03. 2024. (четвртак)
НасловнаВојскаВодник прве класе Иван Јеремић - Најбољи ратник: Први трофеј за Србију...

Водник прве класе Иван Јеремић – Најбољи ратник: Први трофеј за Србију на престижном америчком такмичењу

Водник прве класе Иван Јеремић, припадник 72. бригаде за специјалне операције, однео је победу на традиционалном такмичењу “Најбољи ратник” које је одржано у Сједињеним Америчким Државама. Овај изузетан успех Јеремића организован је под покровитељством Националне гарде Охаја.

Такмичење, које је подразумевало напоран тест физичких способности и војничких вештина, одржано је у бази “Џејмс А. Гарфилд” у Равени. Најбољи војници из Ајове, Висконсина, Илиноиса, Индијане, Минесоте, Мичигена и Охаја, као и представници Мађарске и Србије, борили су се за титулу најбољег.

Током пет напорних дана, учесници су се надметали у 12 захтевних дисциплина. Од познавања наоружања до гађања под стресом и на специјализованом полигону, преживљавања у води, маршевања под оптерећењем, навођења артиљеријске ватре и пружања прве помоћи – све је било део изазова.

Јеремић је, освајајући прво место у таквој конкуренцији, и то са наоружањем и војном опремом који су на употреби у Оружаним снагама САД, показао да су припадници Војске Србије врхунски професионалци, упорни, дисциплиновани и посвећени својим задацима.

Ово је било прво учешће припадника Војске Србије на овом престижном такмичењу у САД. Овај успех је важан корак у партнерству између Војске Србије и Националне гарде Охаја. Са циљем подизања нивоа оперативних способности и достизања интероперабилности оружаних снага, програм такође ради на јачању поверења и развоју укупних односа између Србије и САД.

Победа водника Јеремића је потврда да припадници Војске Србије красе највише војничке врлине. Овај успех је резултат посвећености, упорности и дисциплине, као и високог нивоа професионалности и експертизе у области војних вештина и знања.

Упркос изазовима и тешкоћама које су постављене пред њим, Јеремић је успео да превазиђе своје супарнике и понесе титулу “Најбољи ратник”. Ово је победа не само за њега лично, већ и за целу Војску Србије, што је подвиг који ће бити запамћен у историји ове институције.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести