05. 12. 2023.

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

Нелегална одлука о експропријацији српске земље у Лепосавићу и Зубином Потоку

ПолитикаНелегална одлука о експропријацији српске земље у Лепосавићу и Зубином Потоку

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је да је Аљбин Курти, данашњом одлуком такозване Владе у Приштини о наставку експропријације српске земље у Лепосавићу и Зубином Потоку, повукао нови потез у циљу дестабилизације прилика не терену и по ко зна који пут показао да жели сукобе и рат.

Петковић је у писаној изјави за јавност истакао да је очигледно да Курти не хаје за смиривање тензија, дијалог и нормализацију односа, већ новим институционалним притисцима и претњама по останак и опстанак српског народа, жели да протера Србе са њихових вековних огњишта.

Усвајањем једностране, противправне и нелегалне одлуке о експропријацији српске земље у Лепосавићу и Зубином Потоку, Курти наставља отимачину земље српских домаћина, како би на њој бесправно градио своје такозване  војне и полицијске базе и утврђења на северу Косова и Метохије, нагласио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Према његовим речима, сада је јасно да су закаснеле јавне расправе, организоване у ове две општине на северу почетком године, биле само шарада у режији Приштине за међународну заједницу и покушај задовољавања форме, а не некаква брига за владавину закона и права Срба који живе на овим просторима.

Свима је јасно да ће се народ, чије је земљиште на удару окупатора из Приштине, оваквим радњама супротставити свим мирним и легитимним средствима и да неће ћутке гледати како му се отима дедовина, истакао је Петковић.

Канцеларија за Косово и Метохију ће, како је поручио, заједно са нашим представницима на терену, народом, правним заступницима и цивилним сектором наставити да се бори за легитимне интересе нашег народа.

Он је нагласио да ће о овом новом Куртијевом једностраном и противправном потезу обавестити све релевантне међународне представнике и мисије које делују на простору Косова и Метохије, као и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака, како би се овакво правно насиље и узурпација спречили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести