02. 12. 2023.

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

ЈППС – 08.05.2023. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – 13.50

• Aуто-пут Е-70, зона петље Рума, измењен...

Потписан меморандум о учешћу фармацеутске компаније МСД у БИО4 кампусу

ВестиПотписан меморандум о учешћу фармацеутске компаније МСД у БИО4 кампусу

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић потписала је данас са директором фармацеутске компаније „Merck Sharp and Dohme” (МСД) Сирилом Шилером Меморандум о разумевању, који је важан за будући истраживачки центар БИО4 кампус у Србији.

Брнабић је исказала захвалност компанији МСД на томе што је пружила подршку нашим напорима да од Србије направимо лидера у биотехнологији, биомедицини, биоистраживањима и биоинформатици.

Она је објаснила да се Меморандум о разумевању односи на учешће компаније МСД у БИО4 кампусу.

Према њеним речима, ово је изузетно значајна референца која ће нам помоћи да у наредним недељама и месецима у БИО4 кампусу, чија изградња креће до краја године, доведемо и друге велике биофармацеутске компаније, као и истраживачке и развојне институте и да заједно направимо центар за будућа истраживања у овим областима за овај део Европе.

Премијерка је додала да је наша амбиција да то буде један од најважнијих центара у Европи, и оценила да је ово важан датум за будући БИО4 кампус и за Србију, као значајну биотехнолошку истраживачку и развојну дестинацију.

Компанија МСД је, како је подсетила, од 1996. године изузетно активна у Србији и сарађује са Републичким фондом за здравствено осигурање, како би обезбедили најсавременије и најиновативније терапије за лечење наших пацијената, међу којима су и најтежи онколошки пацијенти.

Брнабић је исказала посебну захвалност на друштвеној одговорности компаније, наводећи да је она у последњих неколико година Србији, пацијентима и здравственом систему донирала више од 66 милиона долара, од чега је 50 милиона намењено иновативним терапијама.

Шилер је објаснио да ће потписани споразум компанији МСД, која се бави обезбеђивањем иновативне неге и могућностима третмана и лечења пацијената, омогућити да ради на истраживачком пројекту у оквиру БИО4 кампуса.

БИО4 кампус представља веома значајан пројекат за Србију и регион, а очекујемо да ће бити веома важан и на европском нивоу, оценио је он и додао да МСД жели да постигне боље разумевање на који начин се пружа нега пацијентима, што подразумева брзину и ефикасност дијагностике.

Желимо да постигнемо унапређење ефикасности здравственог система. Оно што је изазов у данашњем времену јесте ефикасна нега и то је оно чему ће допринети БИО4 кампус, као истраживачки центар, објаснио је Шилер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести