27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаВестиЗаједничка изградња меморијалних центара посвећених јасеновачким жртвама

Заједничка изградња меморијалних центара посвећених јасеновачким жртвама

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас са министром рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијелом Егићем о досадашњој сарадњи дваjу министарстава, али и заједничким пројектима у наредном периоду.

Саговорници су исказали задовољство данашњим сусретом у Београду, оценивши да је потребно наставити са одржавањем редовних састанака јер се на тај начин јача не само сарадња између два министарства, већ и других институција које су под њиховом непосредном надлежношћу.

Један од најзначајнијих изазова у наредном периоду, како су се сагласали, биће заједничко спровођење пројекта изградње два меморијална центра посвећена жртвама логора „Јасеновац”, који ће бити изграђени у Доњој Градини у Републици Српској и у Београду.

Они су најавили да ће у наредних неколико недеља између Владе Србије и Владе Републике Српске бити потписан споразум којим ће бити дефинисана међусобна права и обавезе током реализације овог пројекта.   

Министри су истакли обострану спремност и подршку обе владе и министарстава на чијем су челу, како би изградња и све друге активности у вези са њом биле реализоване доследно и ефикасно.

Поред наведеног, Селаковић и Егић су истакли да ће у наредном периоду јачати сарадњу Србије и Републике Српске и у области рада и запошљавања, те је у том циљу потребно успоставити и непосредну сарадњу између националних служби за запошљавање.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести