19. 04. 2024.
НасловнаПолитикаГорњи Милановац заинтересован за организацију летњих кампова за децу из дијаспоре

Горњи Милановац заинтересован за организацију летњих кампова за децу из дијаспоре

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности са дијаспором Ђорђе Милићевић представио је данас председнику Општине Горњи Милановац Дејану Ковачевићу и председнику Скупштине општине Лазару Николићу пројекат организације летњих кампова за децу из дијаспоре.

Милићевић је током посете Горњем Милановцу истакао да је план да током лета више од 15.000 малишана борави у тематским камповима широм земље како би што боље упознали не само Београд, већ и унутрашњост Србије.

Он је констатовао да је Горњи Милановац окружен лепом природом, а цео таковско-руднички крај препун културних и историјских атракција – од манастира Враћевшнице до Таковског грма, где су се Срби на Цвети 1815. године дигли на устанак против турског завојевача.

Према његовим речима, кампови ће имати разне теме и задовољавати разна интересовања – од екологије, спорта, културно-уметничких и других креативних активности, до упознавања с природним одликама Србије.

Намера је да ово постане устаљена пракса и да све будуће генерације наше дијаспоре прођу кроз овакве кампове. Такође, план је да деца из Србије у наредном периоду оду у узвратну посету другарима из дијаспоре које ће угостити овог лета, истакао је министар.

Ковачевић и Николић су изразили спремност да Oпштина Горњи Милановац учествује у организацији летњих кампова, истичући значај боравка малишана из дијаспоре у овом делу Србије.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести