02. 12. 2023.

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

ЈППС – 08.05.2023. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ – 13.50

• Aуто-пут Е-70, зона петље Рума, измењен...

Војнофилмски центар „Застава филм” добитник повеље „Капетан Миша Анастасијевић”

ВојскаВојнофилмски центар „Застава филм” добитник повеље „Капетан Миша Анастасијевић”

Војнофилмски центар „Застава филм” Управе за односе са јавношћу Министарства одбране Владе Републике Србије добитник је повеље „Капетан Миша Анастасијевић” за очување културног наслеђа.

Повеља је на свечаности у Ректорату Универзитета у Београду уручена директору те војнофилмске куће пуковнику Горану Иконићу.

У образложењу жирија наводи се да „Застава филм” не само да заслужује ову престижну награду, већ и доприноси њеном угледу, а да су моралне и етичке вредности које негује, јавност рада, научни и културолошки значај и хуманост критеријуми којима је жири био вођен.

Иконић је истакао да је то признање својеврсна потврда 75 година рада, током којих се ова војнофилмска установа трудила да, осим значајног места које има у Министарству одбране и Војсци Србије, бележи историју и чува од заборава друштвене вредности.

Ово престижно признање за очување културног наслеђа уручио је, у име жирија, редитељ Веселин Грозданић.

Свечана додела признања „Капетан Миша Анастасијевић” била је уједно и промоција установљења планетарног признања „Никола Тесла”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести