05. 12. 2023.

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

„Ариље-профил Сврачково”: Велика брана ће обезбедити пијаћу воду за 500.000 становника

Друштво„Ариље-профил Сврачково": Велика брана ће обезбедити пијаћу воду за 500.000 становника

Директор ЈВП „Србијаводе”, Горан Пузовић, са представницима општина Горњи Милановац, Лучани, Ариље, Пожега и ЈП „Градац” из Чачка, обишли су радове на брани и акумулацији „Ариље – профил Сврачково” на територији општине Ариље.

Тренутни статус радова одговара планираној динамици, потврђено је на састанку. Објекат је категорисан као висока брана, а ЈВП „Србијаводе” има за циљ да што пре реализује комплетну инвестицију у наредном периоду.

Пројекат „Изградња бране са акумулацијом Ариље – профил Сврачково” финансира се из буџета Републике Србије, преко Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Учешће у финансирању такође имају општине Ариље, Пожега, Горњи Милановац и Лучани и Град Чачак.

Брана „Ариље – профил Сврачково” је од изузетног значаја за овај део Србије, јер ће по завршетку обезбедити чисту пијаћу воду за 500.000 становника околних општина, а осим снабдевања водом имаће и функцију прихватања поплавног таласа и производњу електричне енергије.

Саставни део обиласка био је и пријем студената Грађевинског факултета. Студенти су имали јединствену прилику да сагледају начин функционисања и рада из домена уређења водотокова и да се упознају са процесом изградње објекта који је од капиталног значаја за Републику Србију. Они су стекли увид у функционисање градилишта, управљање градилишном документацијом и неопходне мере заштите које се спроводе на градилишту или у зони градње.

ЈВП „Србијаводе” је као домаћин било на располагању студентима током обиласка, активно учествујући у раду и дискусији.

Кроз различите начине сарадње, студенти имају прилику да стекну реално искуство и примене своје теоријско знање у стварним околностима. Циљ посете студената је упознавање са организацијом, пословима и начином рада једног великог система. Посета је била изузетно плодотворна и обећава бољу будућност за развој инфраструктуре у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести