04. 12. 2023.

Омогућити деци на Космету да расту без страха

ПолитикаОмогућити деци на Космету да расту без страха

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да су на дечјем игралишту у селу Угљаре код Косова Поља осванули натписи УЧК, што је најстрашнији и најбесрамнији вид претње, који се не сме толерисати ни у једном цивилизованом друштву. 

У саопштењу се наводи да је Канцеларија за Косово и Метохију обновила поменуто игралиште прошле године, уз оцену да само кукавице и подлаци најгоре врсте урезују претеће политичке поруке на дечјем мобилијару.

Овом приликом јасно и недвосмислено поручујемо да никоме неће бити дозвољено да угрожава безбедност деце на КиМ, било да су она српске или неке друге националности.

Шовинистичка политика Аљбина Куртија почела је да одјекује и на дечјим игралиштима и само онај ко се прави невешт може да негира директну везу између његове политике терора и претњи српској деци.  

Срби у Угљару годинама живе у негостољубивом окружењу и управо је однос према њима најбољи показатељ екстремне нетолерантности друштва које гради Курти са својим идеолошким истомишљеницима. 

Ако неко мисли да су Срби у Угљару лака мета, нека размисли два пута, јер они нису ни сами ни беспомоћни и то би требало посебно да знају представници међународне заједнице, који сносе пуну одговорност за веома крхко стање на терену.

Подсећамо на то да је пре само неколико дана у близини школе у Угљару пуцано на децу, што потврђује да претња Србима у том селу није измишљена или преувеличана, већ да је и те како свеприсутна и да захтева хитну реакцију како би људима тамо било омогућено да живе нормалним животом, а деци да расту без страха, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести