05. 12. 2023.

Србија у ритму радова: Велике промене на путевима и граничним прелазима!

Јавно предузеће „Путеви Србије” објавило је нове...

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна,...

Сарадња са Мађарском у области демографије и бриге о породици

ПолитикаСарадња са Мађарском у области демографије и бриге о породици

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Дарија Кисић разговарала је данас са амбасадором Републике Мађарске у Србији Јожефом Золтаном Мађаром о унапређењу сарадње двеју земаља у области демографије и популационе политике.

Кисић је оценила да су односи између две земље на изузетном нивоу, чему сведочи и интензивна сарадња у свим областима.

Она је указала на то да постоји простор за унапређење сарадње у области демографијe, а нарочито по питању утврђивања стратешких праваца развоја и унапређења популационе политике, унапређења законске регулативе, реализације мера популационе политике које се односе на рађање, усклађивања рада и родитељства, промоције репродуктивног здравља, као и по другим питањима.

Према њеној оцени, када је у питању популациона политика, Мађарска је добар пример, будући да та земља успешно спроводи око 30 мера у тој области.

Србија, на основу добре праксе Мађарске, примењује велики број мера за повећање наталитета, рекла је Кисић, изразивши уверење у то да ће сарадња двеју земаља и у наредном периоду бити одлична, а нарочито у области демографије и бриге о породици.

Амбасадор Мађарске је изразио задовољство због добрих резултата Србије у примени свих пронаталитетних мера и позвао министарку Кисић да присуствује Самиту о демографији, који ће бити одржан средином септембра у Будимпешти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести