19. 07. 2024.
НасловнаДруштвоСарадња са невладиним сектором на заштити деце на интернету

Сарадња са невладиним сектором на заштити деце на интернету

Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Михаило Јовановић и председник Центра за несталу и злостављану децу Игор Јурић потписали су данас Меморандум о сарадњи у области безбедности и заштите деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија.

Јовановић је истакао да је циљ Меморандума унапређење сарадње са Центром за несталу и злостављану децу, посебно имајући у виду националне, регионалне и глобалне ризике, изазове и претње по безбедност деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија.

Према његовим речима, један од примарних циљева јесте и сузбијање вршњачког насиља и насиља деце на интернету кроз међусобну комуникацију и координацију.

Јурић је нагласио да је битно да рад невладиног сектора буде подржан од стране доносиоца одлука, јер је на тај начин могућност остваривања коренитих промена много већа, додавши да је Министарство информисања и телекомуникација изузетно важан партнер, поготово када је реч о нестанцима деце.

Он је указао на то да, према статистици Центра, велики број деце одлази од куће услед наговора особе коју су упознали на интернету или након злостављања које су претрпели на интернету, изразивши наду да ће ова сарадња дати резултате и да ће у наредном периоду бити смањен број нестанака.

Међународни дан нестале деце обележава се 25. маја широм света, при чему се и том приликом подсећа на важност безбедности деце на интернету, превасходно због опасности које вребају у дигиталном окружењу. 

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести