05. 12. 2023.

Спирала насиља у Србији: Покрет Двери тражи оставку Владе и промену медијског пејзажа

ПолитикаСпирала насиља у Србији: Покрет Двери тражи оставку Владе и промену медијског пејзажа

Потпредседница Српскг покрета Двери проф. др Тамара Миленковић Керковић, јавно је осудила владајућу већину у Скупштини Србије, укључујући премијерку Ану Брнабић и министре у Влади Србије, због негирања одговорности за насиље које је нескоро погодило земљу.

Миленковић Керковић је у саопштењу за медије изразила своју горчину према ,,два стравична масакра” у којима је животе изгубило 18 ђака, младих људи и чувар у школи. Скорашња серија насиља, која је укључивала све, од убиства до напада, била је у средишту критика Двери.

Саопштење је такође укључивало осуду ,,клинички мртвог” државног апарата, који је, према речима Миленковић Керковић, сведок ,,трагичних несналажења, нестручности, мера које не доносе резултате”.

У својим нападима на владу, покрет Двери је навео и медије, укључујући телевизију ПИНК, за коју тврди да промовише ,,криминал, проституцију и неморал” у замену за националну фреквенцију. Покрет такође критикује РЕМ, телевизијско и радио регулаторно тело, зато што је, како кажу, ,,слеп за закон”.

Као одговор на ове проблеме, Српски покрет Двери предлаже решења, укључујући захтев за оставку читаве Владе, смену РЕМ-а, одузимање националне фреквенције ПИНК-у и укидање ријалити програма који, како тврде, промовишу насиље. Покрет такође предлаже формирање прелазне Владе састављене од стручњака, која ће се фокусирати на примену превентивних мера за заустављање насиља.

Уз навођење бројних инцидената који су се догодили у Србији у току последњих недеља, Миленковић Керковић је осудила недостатак подршке и утехе од стране Владе и државних институција за трауматизовану децу, родитеље и школску заједницу.

,,Време је да Влада преда мандате,” закључила је Миленковић Керковић, истичући да је до сада предато 35.000 комада оружја. Покрет Двери захтева да се просвети хитно врати васпитна функција, а наставницима углед и достојанство.

Покрет је такође критиковао режим, због планова за организацију великог скупа, који би, по њиховом мишљењу, натерао десетине хиљада људи да долазе у Београд. Миленковић Керковић је навела да су због планираног скупа отказане бројне школске и културне активности, укључујући екскурзије, такмичења и позоришне представе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници, али и на Х налогу. Скините Андроид апликацију за брже добијање правовремених информација.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести