14. 04. 2024.
НасловнаДруштвоПредузимање превентивних мера за заштиту од поплава

Предузимање превентивних мера за заштиту од поплава

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Владе Републике Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић састао се данас са начелницима организационих јединица тог сектора, директором ЈВП „Србијаводе” Гораном Пузовићем и помоћником директора РХМЗ Гораном Михајловићем.

Чаушић је поменути састанак одржао по налогу команданта Републичког штаба за ванредне ситуације и министра унутрашњих послова Братислава Гашића.

Састанак је одржан у циљу предузимања превентивних и оперативних мера како би се цео систем заштите и спасавања подигао на највиши ниво након најава Републичког хидрометеоролошког завода да се током недеље очекују обилне падавине, које ће захватити већи део Србије и могу проузроковати бујичне поплаве.

Том приликом je постигнут договор да се, заједно са представницима ЈВП „Србијаводе” и начелницима или представницима локалних штабова за ванредне ситуације, без одлагања, настави обилазак становништва у подручјима у којима су најављене обилне падавине и евидентирана критична места и тамо где су у току санациони радови.

Након обилних падавина које су претходних дана проузроковале бујичне поплаве, а из којих је евакуисано 12 лица, припадници МУП-а настављају да помажу становништву црпљењем воде из поплављених домаћинстава.

По потреби биће ангажовано додатно људство и механизација у циљу спречавања плављења подручја и заштите становништва и њихове имовине, наводи се у саопштењу.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести