17. 07. 2024.
НасловнаДруштвоЗбог поплава евакуисано 26 особа из два места у околини Шапца

Због поплава евакуисано 26 особа из два места у околини Шапца

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Сектора за ванредне ситуације, због поплава изазваних обилним падавинама, евакуисали 24 особе у месту Горња Врањска код Шапца, од којих је деветоро деце, као и две особе у Шабачкој Каменици.

У саопштењу се наводи да повређених особа није било и да је проглашена ванредна ситуација на целој територији општине Владимирци, а и даље је на снази на делу територија Ужица, Пожеге, Беочина, Врњачке Бање и Бољевца.

Током ноћи обилне падавине највише су погодиле Мачвански округ – Лозницу, Шабац, Крупањ и Коцељеву, а водостај Крупинске, Грачаничке и Узовничке реке, као и река Расница и Љубовиђа, тренутно је у стагнацији.

Ватрогасно-спасилачке екипе су током ноћи црпеле воду из Дома здравља у Сјеници, у Пожеги у местима Каленић и Јовићевићи, као и у Пилатовићима, а највише у Лозници, где је вода продрла у Дом здравља и „Електродистрибуцију”. Такође, воду су црпели и из домаћинстава у Крупњу.

Ватрогасци-спасиоци у Коцељеви постављали су дрвену брану на делу корита реке Раснице, као и џакове са песком у Шабачкој Каменици.

Од почетка обилних падавина, 26. маја, припадници Сектора за ванредне ситуације имали су укупно 72 интервенције, евакуисали су 38 особа, угасили пет пожара изазваних ударом грома, а имали су и 61 интервенцију црпљења воде.

У санирању последица изазваних обилним падавинама ангажовано је 185 ватрогасаца-спасилаца са 95 возила и 80 пумпи, као и осам припадника Специјалистичког тима за спасавање и рад на води са три возила и два чамца, наводи се у саопштењу.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести