29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Обележавање Међународног дана детета

ДруштвоОбележавање Међународног дана детета

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Дарија Кисић упутила је отворено писмо најмлађим суграђанима поводом Међународног дана деце, који се данас обележава широм света.

Сајт Владе Републике Србије преноси отворено писмо министарке Кисић у целини:

„Драга децо,

Сваки дан је ваш, али данас је свакако један посебан. Данас је Међународни дан детета, дан када и ви и ми треба да урадимо само једно –  ви да будете деца, а ми поносни што вас имамо.

Данас је дан и када треба да нас подсетите колико је лепо бити дете, колико је важно уживати у детињству, веровати у себе, живети пуним плућима и радовати се сваком новом дану. Верујте нам, детињство је најлепше доба и зато не дајте да вам прође без искрених осмеха, много дружења, прегршт снова и жеља.

Бирајте свој пут, али увек се својим пријатељима нађите и на њиховом, да им пружите руку пријатељства, загрљај утехе, лепу реч и ветар у леђа. Чувајте слабије од себе, помозите онима којима математика није јача страна или им је дар за музику велика мана, радујте се и када неко добије бољу оцену од вас, јер ви сте сви заједно будућност свих нас.

Запамтите да од искреног другарства већег богатства нема, али да се и за то треба давати отвореног срца, јер не каже се случајно да си богат онолико колико имаш пријатеља. Зато дајте све од себе да будете богати, али да се ваше богатство не мери новцем, већ бројем пријатеља.

Верујте у своје снове, будите упорни и истрајни у својим жељама, јер када порастете можете да будете шта год желите, све зависи од вас.

Ми старији смо ту, за савет, за подршку, за решавање сваког вашег наизглед нерешивог проблема, ми смо ту да вам кажемо да све можете и да вам је свет на длану.

Ми смо ту да вам кажемо да сте сви, иако различити, заиста посебни. Ми смо ту да вас волимо, али и да вам укажемо колико је важно да и ви волите себе, баш такве какви јесте”, навела је Кисић.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести