27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаДруштвоИнтензиван рад МУП-а на постизању већег степена безбедности свих грађана

Интензиван рад МУП-а на постизању већег степена безбедности свих грађана

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић поручио је синоћ, обраћајући се на свечаној академији поводом Дана МУП-а и Дана полиције, да припадници тог министарства даноноћно раде на постизању већег степена безбедности свих грађана.

Гашић је истакао да је МУП одлучан у намери да сваком грађанину, сваком детету, врати тај најважнији осећај – да су безбедни и да полиција 24 сата будно чува све грађане наше земље.

Трагедије које смо доживели пре тачно месец дана, у којима је животе изгубило 18 људи, а породице остале без својих најмилијих, што нас је све дубоко потресло и сломило нам срца због изгубљене младости, поставиле су пред целокупно друштво исти циљ – да учинимо све да се овако нешто више никада не догоди, подвукао је министар.

Он је указао на то да се наша земља налази у периоду великих безбедносних изазова и претњи и да је овај период тежак за наш народ у јужној српској покрајини, за који је важно да знају да је њихова држава уз њих и да ће истрајати у напорима да им обезбеди сигурност и опстанак на вековним огњиштима.

Поносан сам на висок степен посвећености, морала и слоге свих припадника Министарства унутрашњих послова, који ме свакодневно уверавају у спремност да сутра, уколико затреба, делују као једно, непоколебљиви у одбрани државе и свог народа, нагласио је Гашић.

Он је најавио за наредни период изградњу 11 објеката и завршетак реконструкције многих објеката, додавши да ресорно министарство, уз подршку председника Републике и Владе Србије, опрема полицију по највишим стандардима како би што ефикасније одговорила на све захтевније безбедносне задатке модерног доба.

Од припадника МУП-а тражим да дају све од себе, да право лице полицајаца, оно на којем се види брига, емпатија и одлучност да буду заштитници свог народа, оголе пред грађанима Србије. Да виде да је полицајац ту због њих, у служби својих грађана, а мера нашег успеха биће њихово поверење, поручио је министар.

Он је нагласио да се не сме дозволити да појединци, који су нечасно поступали и огрешили се о морал и закон, укаљају слику целог министарства и умање углед полиције.

Гашић је уједно исказао захвалност припадницима МУП-а који су, упркос тешким и ризичним задацима, провокацијама и изазовима, поступајући по закону, професионално и хумано, сачували част своје професије.

Српска полиција је спремна, опремљена, храбра и способна да заштити, сачува и обезбеди мир свим грађанима Републике Србије, закључио је министар.

Свечаној академији су присуствовали и председник Народне скупштине Владимир Орлић, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, министри у Влади Србије, представници безбедносних и правосудних институција, Српске православне цркве, као и Министарства унутрашњих послова.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести