29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Кафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

ЗабаваКафа и култура: Одлазак у кафић, више од обичне навике у Србији

У средишту београдске сцене налази се једна, на први поглед, обична активност – исписивање порука, читање новина, размена прича – све то док се испија јутарња кафа. Ово свакодневно ритуално испијање кафе иде далеко више од једноставне потребе за кофеином; оно је нит самог српског друштва.

У Србији, кафа је више од напитка. То је културна ,,институција” која има велики утицај на друштвени живот. Одлазак у кафић не значи само уживање у шољи кафе, већ је то време за дружење, размену идеја и место где се стварају важне везе.

Нова истраживања показују да су кафићи у Србији више од места за пуко испијање пића. Они су места где се сусрећу различити аспекти живота, као што су политика, уметност, мода и бизнис. Ово је место где се деле и размењују идеје, и где се стварају нове прилике.

У сусрет глобализацији и модернизацији, кафићи у Србији и даље задржавају свој локални идентитет. Они су места где се чувају традиционални обичају, али и места где се примењују нови трендови.

Закључак је једноставан: кафа у Србији није само напитак, већ средство за стварање веза и изражавање културног идентитета. Она је део друштвене структуре која помаже у обликовању идентитета нације. Зато, следећи пут када одете на кафу, размислите о томе шта је то што вам она заправо значи.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести