28.09.2023. (четвртак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Српска храна 2.0: Модерни кулинари преображавају традиционалну кухињу

ЗабаваСрпска храна 2.0: Модерни кулинари преображавају традиционалну кухињу

Традиционална српска кухиња, позната по својим богатим, укусним јелима подлеже модерној трансофрмацији. Све више кувара и ресторана у Србији се бави ,,новом српском кухињом”, комбинујући традиционалне рецепте и методе кувања са модерним кулинарским техникама и међународним утицајима.

Ови кулинарски творци, велики део њих су млади кувари који су се обучавали и широм света, користе своју кулинарску вештину и креативност да преобразе старе рецепте у нове укусе и текстуре. Ово укључује употребу модерних кулинарских техника, као и употреба неочекиваних састојака и комбинација укуса.

Резултат је уникатна нова верзија српске кухиње која одржава своје корене у традицији, али истовремено гледа у будућност. Ово није само освежавајући нови тренд у српској гастрономији, већ и пример како се традиција и модерно могу сусрести на креативан и укусан начин.

Ово је узбудљиво време за српску гастрономију. Као што је један кувар изјавио: ,,Ми не одбацујемо нашу традицију, већ је обогаћујемо”. С овим новим приступом, српска кухиња не само да ће опстати, већ ће процветати у 21. веку.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести