27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаПолитикаУручени кључеви корисницима 14 нових социјалних станова у Љубовији

Уручени кључеви корисницима 14 нових социјалних станова у Љубовији

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије Томислав Жигманов учествовао је јуче у церемонији уручења кључева корисницима 14 станова у новоизграђеним објектима за социјално становање у Љубовији.

Станови су изграђени у оквиру програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији”.

Жигманов је том приликом поручио да Влада води социјално праведну политику са циљем да грађанима обезбеди достојанствени живот, нарочито водећи рачуна о социјално осетљивим категоријама становништва.

Политике које креира и спроводи Влада рачунају на Србију као социјално праведну државу, са посебном осетљивошћу за интеграцију друштвено најрањивијих и маргинализованих друштвених група, што најбоље потврђује и изградња станова за социјално становање, навео је он.

Министар је пожелео дуг и срећан живот корисницима нових станова, а партнерима на пројекту, локалној самоуправи и донаторима, Делегацији Европске уније у Србији, честитао на успешној реализацији програма.

Ово је потврда партнерства, сарадње, опредељења и посвећености Владе Србије европским вредностима и ЕУ интеграцијама, закључио је Жигманов.

Истог дана, министар је, заједно са помоћником председника Општине Љубовија Александром Перићом, обишао део поплављених подручја у овој општини, где је, према процени локалних власти, нанета штета на инфраструктури од око шест милиона динара.

Током обиласка оштећеног локалног пута ка манастиру Соко град, као и оближњег моста на којем је урушено крило и поткопан труп, Перић је информисао Жигманова о томе да је после поплава 2014. и 2020. године пуно урађено на инфраструктури водних токова и на уређењу потока и река, што је помогло да током обилних киша у мају и јуну ове године не дође до превеликих поплава и штете.

Жигманов је похвалио одговорно и брзо деловање локалних власти и констатовао да је успешно окончан и процес утврђивања новонастале штете.

Министар је на крају обиласка оштећених објеката у Љубовији поручио да ће Влада обезбедити сва потребна финансијска средства како би се санирала настала штета.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести