27.09.2023. (среда)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Збрињавање преосталих избегличких породица на територији Панчева

Комесарка за избеглице и миграције и градоначелник Панчева разговарали о будућем збрињавању избегличких породица на територији Панчева.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

,,Без дебате нема јединства”: Стефан Кркобабић позива на јединство кроз дијалог у одбрани Косова и Метохије

Политика,,Без дебате нема јединства”: Стефан Кркобабић позива на јединство кроз дијалог у одбрани Косова и Метохије

Лидер посланичке групе Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије (ПУПС), Стефан Кркобабић, позива на јединство и дебату као кључне факторе у одлучивању о будућности Косова и Метохије.

Кркобабић је подсетио своје колеге посланике, на недавно одржаној седници Народне скупштине, да је дебата фундаментална за постизање националног јединства, истичући да је ,,критичко мишљење и ваљана алтернатива незаобилазна”.

,,Да ли смо ми заиста толико подвојени? И то сада и овде, када се налазимо на једном од најсудбоноснијих раскршћа у нашој историји?” упитао је Кркобабић. Он је истакао да је важно поново окупити нацију да би се супротставили изазовима и да би били заштићени национални интереси.

Кркобабић је истакао важност дијалога у надмудривању подела, осуђујући недавне политичке дебате као ,,канонаду паралелних монолога”. ,,Дебата, пре свега, значи започети дијалог! Да ли га је у данима иза нас било? Није!” замерио је он.

Позивајући на критичко мишљење и отворени дијалог, Кркобабић је изразио уверење да је то ,,једини начин да превазиђемо подвојеност и стигнемо до суштинског јединства”, а као најважнију ставку издвојио је одбрану Косова и Метохије.

,,Тим нашим јединством се једино успешно брани Косово и Метохија! Бране се наши људи, њихова имовина, лично и породично достојанство. Чувају се наше светиње!” рекао је Кркобабић, при томе истакавши да јединство не само што штити интересе Србије, већ спречава могући нови егзодус српског народа.

Председник посланичке групе ПУПС-а, Кркобабић, нагласио је да је отворена и слободна дебата, критичко мишљење и прилагање ваљаних алтернатива од великог значаја. Он је закључио, позивајући на јединство и дебату, сугеришући да ће тиме Србија бити снажнија у својим националним намерама и способна да се успешно супротстави било којим предстојећим изазовима.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести