04. 03. 2024. (понедељак)
НасловнаПолитика,,Без дебате нема јединства”: Стефан Кркобабић позива на јединство кроз дијалог у...

,,Без дебате нема јединства”: Стефан Кркобабић позива на јединство кроз дијалог у одбрани Косова и Метохије

Лидер посланичке групе Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије (ПУПС), Стефан Кркобабић, позива на јединство и дебату као кључне факторе у одлучивању о будућности Косова и Метохије.

Кркобабић је подсетио своје колеге посланике, на недавно одржаној седници Народне скупштине, да је дебата фундаментална за постизање националног јединства, истичући да је ,,критичко мишљење и ваљана алтернатива незаобилазна”.

,,Да ли смо ми заиста толико подвојени? И то сада и овде, када се налазимо на једном од најсудбоноснијих раскршћа у нашој историји?” упитао је Кркобабић. Он је истакао да је важно поново окупити нацију да би се супротставили изазовима и да би били заштићени национални интереси.

Кркобабић је истакао важност дијалога у надмудривању подела, осуђујући недавне политичке дебате као ,,канонаду паралелних монолога”. ,,Дебата, пре свега, значи започети дијалог! Да ли га је у данима иза нас било? Није!” замерио је он.

Позивајући на критичко мишљење и отворени дијалог, Кркобабић је изразио уверење да је то ,,једини начин да превазиђемо подвојеност и стигнемо до суштинског јединства”, а као најважнију ставку издвојио је одбрану Косова и Метохије.

,,Тим нашим јединством се једино успешно брани Косово и Метохија! Бране се наши људи, њихова имовина, лично и породично достојанство. Чувају се наше светиње!” рекао је Кркобабић, при томе истакавши да јединство не само што штити интересе Србије, већ спречава могући нови егзодус српског народа.

Председник посланичке групе ПУПС-а, Кркобабић, нагласио је да је отворена и слободна дебата, критичко мишљење и прилагање ваљаних алтернатива од великог значаја. Он је закључио, позивајући на јединство и дебату, сугеришући да ће тиме Србија бити снажнија у својим националним намерама и способна да се успешно супротстави било којим предстојећим изазовима.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести