04. 03. 2024. (понедељак)
НасловнаВојскаИнтензивна обука пешадијских јединица Војске Србије

Интензивна обука пешадијских јединица Војске Србије

Војска Србије спроводи интензивну обуку пешадијских јединица за извођење борбених операција на тактичком нивоу. Обука се одвија на вежбовним просторима и полигонима мирнодопских локација, са фокусом на одржавање високог нивоа оспособљености за извођење напада и одбране.

Обука је колективна по природи и изводи се током целе године, са сврхом да пешадијске батаљоне оспособе за извођење наменских задатака. При томе, употребљавају се савремена оклопна борбена возила пешадије ,,Лазар 3”, средства за непосредну ватрену подршку и разноврсно стрељачко наоружање.

Тежиште обуке је на извођењу тактичких увежбавања и реализацији гађања из личног и колективног наоружања. У наредном периоду, пешадијске јединице ће учествовати у тактичким вежбама и бојевим гађањима, при чему ће бити проверени резултати остварени у овом циклусу обучавања.

Континуирана и планска обука омогућава Војсци Србије да унапреди индивидуалне способности професионалног састава и укупну борбену готовост. Овај процес је од кључног значаја за вођење борбених дејстава, независно од терена и тактичких услова, што је кључно за успех на било ком борбеном пољу.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести