29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Интензивна обука пешадијских јединица Војске Србије

ВојскаИнтензивна обука пешадијских јединица Војске Србије

Војска Србије спроводи интензивну обуку пешадијских јединица за извођење борбених операција на тактичком нивоу. Обука се одвија на вежбовним просторима и полигонима мирнодопских локација, са фокусом на одржавање високог нивоа оспособљености за извођење напада и одбране.

Обука је колективна по природи и изводи се током целе године, са сврхом да пешадијске батаљоне оспособе за извођење наменских задатака. При томе, употребљавају се савремена оклопна борбена возила пешадије ,,Лазар 3”, средства за непосредну ватрену подршку и разноврсно стрељачко наоружање.

Тежиште обуке је на извођењу тактичких увежбавања и реализацији гађања из личног и колективног наоружања. У наредном периоду, пешадијске јединице ће учествовати у тактичким вежбама и бојевим гађањима, при чему ће бити проверени резултати остварени у овом циклусу обучавања.

Континуирана и планска обука омогућава Војсци Србије да унапреди индивидуалне способности професионалног састава и укупну борбену готовост. Овај процес је од кључног значаја за вођење борбених дејстава, независно од терена и тактичких услова, што је кључно за успех на било ком борбеном пољу.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести