28.09.2023. (четвртак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Унапређење рада граничне полиције на Аеродрому „Никола Тесла“

ПолитикаУнапређење рада граничне полиције на Аеродрому „Никола Тесла“

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије  Братислав Гашић обишао је рано јутрос Аеродром „Никола Тесла“ у Београду, где је са припадницима Управе граничне полиције разговарао о унапређењу њиховог рада, као и мерама које ће допринети смањењу гужве на контролним пунктовима.

Гашић је рекао да око шест сати ујутру креће највећи прилив путника у периоду сезоне летњих одмора, као и да је дошао да на лицу места установи шта је то што је потребно граничној полицији како би били још ефикаснији у обављању послова на пунктовима пасошке контроле.

Министар је нагласио да у граничној полицији раде искусни професионалци, а да ће држава наставити да улаже у њихову опрему и унапређење услова рада.

Већ смо обезбедили мобилне електронске читаче пасоша што је битно допринело бржем протоку путника када је у питању пасошка контрола, а у процедури је и увођење новог, савременог система електронске капије, е-гејта, који ће, постављањем аутоматских читача пасоша, без запослених, додатно убрзати и олакшати цео процес преласка државне границе на аеродрому и путницима пружити услугу каква већ постоји на највећим светским аеродромима, поручио је министар, истакавши да је дигитализација кључних области стратешки приоритет Владе Републике Србије.

Гашић је истакао да МУП функционише у пуном капацитету и да је ангажован максималан број полицијских службеника на аеродрому, с обзиром на то да је ове године вишеструко повећан број путника, а очекује се да ће до краја године кроз београдски аеродром проћи више од седам милиона што наших, што страних држављана.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова су даноноћно на услузи свим путницима, како би им олакшали и убрзали процедуре преласка државне границе, нагласио је Гашић.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести