04. 03. 2024. (понедељак)
НасловнаДруштвоАкција сузбијања комараца у Београду: Екипе ЈКП „Градска чистоћа" у борби за...

Акција сузбијања комараца у Београду: Екипе ЈКП „Градска чистоћа” у борби за чисту животну средину

Београд, 1. август 2023. – Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа “Градска чистоћа” наставили су јуче акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштили су из овог предузећа.

Суочени са изазовима које доносе комарци и њихов утицај на животну средину и здравље грађана, екипе ЈКП-а Градска чистоћа” врше сузбијање комараца у тражењу ефикасних решења за смањење популације ових насметника.

Како саопштавају из Градске чистоће”, акција је била спроведена јуче од 18 часова до поноћи, обзиром да је тада предвиђено да ће временски услови бити пригодни. Популације комараца су третиране уређајима са земље на следећим локацијама: Ада Циганлија, Ада Међица, Зуце, Бели поток, Пиносава, Авала, Винча уз Дунав, Ритопек, Гроцка уз Дунав, Брестовик, Сланци, Велико село, гробље Лешће, Ада Хуја, Вишњица до Беле стене.

Из Градске чистоће” такође објашњавају да су коришћени препарати за сузбијање комараца регистровани од стране Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа. Ово означава да су препарати безбедни за употребу и да грађани немају разлога за страх у вези са њиховом применом.

Грађане Београда који примете повећану бројност комараца на некој локацији, из ЈКП-а Градска чистоћа” упућују на Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11. Контакт је могућ радним данима од 7 до 22 часа, као и суботом од 8 до 14 часова, где ће грађани моћи упутити своје пријаве и питања.

Из овог предузећа апелују на суграђане да омогуће несметан рад екипама за третман сузбијања комараца и на савесне пчеларе да примене потребне заштитне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца. Овим се поступком поступа не само у интересу заштите животне средине и људског здравља, већ и у очувању важне улоге пчела у екосистему.

Грађанимa Београда се препоручује да буду свесни значаја оваквих акција за ублажавање присуства комараца и да учествују у процесу еколошке одговорности, што ће допринети бољем квалитету живота у граду.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести