27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаДруштвоСрпска дијаспора најснажнија подршка у изградњи и развоју земље

Српска дијаспора најснажнија подршка у изградњи и развоју земље

Београд, 1. август 2023. – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је синоћ у Сокобањи Међународни фестивал фолклора и Камп за младе из региона и дијаспоре „Сокобања без граница“.

Милићевић је истакао да је пројекат „Сокобања без граница“ резултат одлучности да се граде мостови између домовине и српске дијаспоре, да се негује културно наслеђе и да се омогући деци из дијаспоре да се повежу са коренима и да осете дух Србије.

Он је рекао да је српска дијаспора најјача подршка у изградњи и развоју земље, и додао да њихово искуство, знање и везе у свету пружају велики број могућности за напредак и просперитет.

Према његовим речима, зато се обавезујемо да ћемо наставити да улажемо напоре како бисмо дијаспору још више повезали са Србијом, стварајући боље услове за повратак, инвестирање и сарадњу.

Камп, у организацији Културног центра Сокобање, окупља српска културно-уметничка друштва из четири државе, који ће до 6. августа учествовати у радионицама народних игара, традиционалног певања и традиционалне музике.

Након свечаног отварања кампа, на Летњој позорници одржан је бесплатан концерт групе „Неверне бебе“ за све учеснике кампа, посетиоце и мештане Сокобање.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести