01.10.2023. (недеља)

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија и Норвешка: Јачање билатералних односа и сарадње у области одбране

Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије,...

Бомбашки напад на посланика Српске листе: Забрињавајући акт насиља у сенци притисака и провокација

ПолитикаБомбашки напад на посланика Српске листе: Забрињавајући акт насиља у сенци притисака и провокација

Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, осудио је јуче бомбашки напад на имовину Зорана Максимовића, посланика Српске листе из Ранилуга. Овај напад је последица серије притисака и провокација на српски народ јужно од Ибра, истакао је Петковић.

„Напад у коме тек пуком срећом нико није повређен, мора се најозбиљније схватити и третирати са дужном пажњом јер шаље Србима и њиховим легитимним представницима поруку да нису базбедни у својим домовима, на свом кућном прагу.

Позивамо међународне представнике да својим ауторитетом помогну да се расветле све околности овог мучког напада, који не сме остати још један нерасветљен етнички инцидент.

Kод Срба јужно од Ибра никада неће избледети сећање на све страхоте које су преживели од стране екстремиста и овакви инциденти само враћају осећај страха и узнемирености у српску заједницу“, навео је Петковић у писаној изјави.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести