27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаЗабава33. Роштиљијада: Слава роштиља и мајстора који га припремају

33. Роштиљијада: Слава роштиља и мајстора који га припремају

Све љубитеље доброг роштиља и традиционалних специјалитета очекује посебан догађај овог лета. Наиме, 33. по реду Роштиљијада биће одржана у Лесковцу, а свечано отварање планирано је за 24. август 2023. године на платоу етно комплекса „Шоп – Ђокић”.

Овај традиционални фестивал, који слави умеће припреме роштиља, донеће низ занимљивих такмичења. Једно од најзначајнијих такмичења јесте „Меморијал Новица Станковић – Шапоња” у припреми највеће пљескавице.

Такође, 24. августа биће организовано и 30. традиционално такмичење мајстора роштиља под називом „Миодраг Глигоријевић – Драги Буре”.

Посебан акценат биће стављен и на младе, па ће се 25. августа одржати такмичење ученика средњих угоститељских школа у ресторану Трговинско угоститељске школе у Лесковцу.

Осим такмичења, посетиоци ће имати прилку да уживају у различитим гастрономским специјалитетима, упознају се са традицијом и културом региона, као и да учествују у различитим забавним и едукативним активностима.

Роштиљијада је више од самог фестивала – то је прослава традиције, умећа и заједничког дружења. Не пропустите прилику да будете део ове јединствене манифестације и уживате у најбољим укусима које Лесковац има да понуди.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести