27. 02. 2024. (уторак)
НасловнаКултураГлас природе: Поглед у задужбину Завода за заштиту природе Србије кроз 75...

Глас природе: Поглед у задужбину Завода за заштиту природе Србије кроз 75 година рада

У понедељак, 21. августа 2023. године, у 18 часова, у Галерији науке и технике САНУ, биће свечано отворена изложба „Глас природе – 75 година рада Завода за заштиту природе Србије”. Ова изложба, чије су ауторке Јелена Ковачевић и Јована Илић, представља колаборацију између Завода за заштиту природе Србије и Галерије науке и технике САНУ.

Посетиоци ће имати прилику да искусе мултимедијални приказ природне баштине Србије, укључујући њене јединствене вредности, биодиверзитет и геодиверзитет. Кроз интерактивне презентације, видео и аудио материјале, изложба ће приказати заштићена подручја и врсте, као и значајни рад Завода на заштити и унапређењу природне баштине Србије. Осим тога, изложба ће представити и експонате из геолошке збирке Завода, архивске фотографије, као и филм „Глас природе” који истражује комуникацију у свету биљака.

Ово је јединствена прилика да се јавност упозна са значајем и радом Завода за заштиту природе Србије, институције која је посвећена очувању и заштити природних лепота и вредности наше земље. Изложба ће бити доступна за посетиоце до 2. септембра 2023. године.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести