18. 07. 2024.
НасловнаДруштвоВлада Србије: Оданост и подршка словачкој националној мањини

Влада Србије: Оданост и подршка словачкој националној мањини

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије, Томислав Жигманов, учествовао је на Свечаној седници Националног савета словачке националне мањине, организоване поводом две деценије од његовог оснивања. Овај догађај, који је део програма Словачких народних свечаности у Вачком Петровцу, био је пун званица и гостију.

Министар Жигманов поздравио је све присутне, изразивши своју част и задовољство што може да присуствује оваквом значајном догађају. Он је истакао важност очувања и развоја идентитета словачког народа у Србији, посебно у областима културе, образовања, информисања и службене употребе језика и писма. Жигманов је такође подсетио на значај интеграција Словака у различите заједнице у Србији, где они уживају сва права као равноправни грађани.

На крају, министар је нагласио да Влада Србије остаје поуздан и одговоран партнер словачкој националној мањини, потврђујући своју посвећеност подршци и сарадњи. Као признање за доопринос развоју Националног савета, Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог додељена је Златна плакета Словачког националног савета.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести