29.09.2023. (петак)

Дачић интензивира дипломатске активности на заседању Уједињених нација

На маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Ивица Дачић водио је важне разговоре са својим колегама из Јамајке, Казахстана и Палауа, потврђујући посвећеност Србије унапређењу међународних односа.

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Значај културне баштине у савременом друштву

КултураЗначај културне баштине у савременом друштву

У доба брзих технолошких промена и глобализације, културна баштина често се посматра као нешто статично и застарело. Међутим, она представља мост између прошлости и будућности, и игра кључну улогу у обликовању нашег идентитета.

Културна баштина не обухвата само материјалне артефакте, као што су зграде, споменици и предмети, већ и нематеријалне вредности као што су традиције, обичаји и занати. Они су живи доказ наше прошлости и сведоче о различитим етапама развоја нашег друштва.

У савременом друштву, где се често ставља акценат на нове технологије и иновације, важно је сетити се и чувати нашу културну баштину. Она нам помаже да разумемо одакле долазимо, ко смо данас и куда идемо. Такође, културна баштина може бити и важан извор инспирације за савремене уметнике, дизајнере и архитекте.

Осим тога, културна баштина има и велики економски потенцијал. Туризам везан за културну баштину представља један од најбрже растућих сегмената туристичке индустрије. Посетиоци су све више заинтересовани за аутентична искуства и желе да сазнају више о историји и култури дестинација које посећују.

Зато је важно да се културна баштина чува и преноси на будуе генерације. Она не представља само прошлост, већ и будућност нашег друштва.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести