14. 05. 2024.
НасловнаВестиЕкономска школа „Ђука Динић” у Лесковцу: Седам и по деценија образовања и...

Економска школа „Ђука Динић” у Лесковцу: Седам и по деценија образовања и иновација

Економска школа „Ђука Динић” у Лесковцу, чији корени се пружају до 1948. године када је основана као Државна трговачка академија, овог месеца обележава свој велики јубилеј – 75 година постојања. Школа је била сведок многих промена, али је увек остала посвећена својој првобитној мисији: квалитетном образовању и припремању младих људи за изазове савременог тржишта рада.

Да би доследно обележила овај значајан моменат у својој историји, школа је припремила низ догађаја:

  • 13.09.2023. у 12 сати – Решавање студије случаја-такмичење средњошколаца са југа Србије, које ће се одржати у Центру за стручно усавршавање;
  • 14.09.2023. у преподневним часовима – Спортски дан-такмичење у одбојци, које ће се одржати у хали спортова;
  • 15.09.2023. у 12 сати – Свечана академија „Школа која се воли – 75 година постојања и рада”, која ће се одржати у Народном позоришту у Лесковцу.

У својим првим годинама, школа је променила неколико назива и локација, али је увек остала верна својој основној мисији – образовању младих људи за потребе тржишта рада. Данас, школа образује ученике за профиле економски техничар, финансијско-рачуноводствени техничар и правно-пословни техничар, са укупно 20 одељења и 600 ученика.

Осим стандардног образовног програма, школа нуди и различите ваннаставне активности кроз рад у различитим секцијама, Ученичком парламенту и Тиму за појачани васпитни рад. Овај интегрисани приступ образовању помогао је у развоју компетенција ученика и подстицању њиховог активног учешћа у школском и друштвеном животу.

Један од најновијих пројеката који ће школа реализовати је Еразмус плус пројекат „Бенефити усклађивања пословања са стандардима ЕУ”, где ће 15 ученика имати прилику да проведу две недеље на стручној пракси у грчким компанијама у Солуну.

Све ове активности и постигнућа чине Економску школу „Ђука Динић” једном од најпрестижнијих школа у Србији, са дугом историјом успеха и иновација. На крају, као што сама школа каже, ово је „Школа која се воли”.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести