14. 04. 2024.
НасловнаВестиСпомен-плоча палом добровољцу Јаношу Рауку у Сомбору

Спомен-плоча палом добровољцу Јаношу Рауку у Сомбору

Потпредседник Владе и министар одбране, Милош Вучевић, открио је данас у Основној школи „Никола Вукићевић” у Сомбору спомен-плочу у част палом добровољцу Јаношу Рауку. Раук је погинуо 1999. године током НАТО агресије, херојски бранећи своју отаџбину.

Министар Вучевић, уз државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Милета Карановића, открио је спомен-плочу у школи коју је Јанош Раук похађао. Овом догађају присуствовали су и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, као и председник делегата одбора Удружења 549. моторизоване бригаде “Цар Душан Силни” за Сомбор, Ивица Перишкић.

Представници Удружења и град Сомбор уједињеним снагама осигурали су да се сећање на херојску жртву Јаноша Раука негује и да се никада не заборави.

Пре откривања спомен-плоче, министар Вучевић, у пратњи генерал-мајора Жељка Петровића и бригадног генерала Горана Момчиловића, положио је венац на гроб Јаноша Раука на Великом православном гробљу у Сомбору.

Јанош Раук, рођен 1954. године у Сомбору, служио је као добровољац у 55. граничном батаљону из Призрена, који је био део 549. моторизоване бригаде Војске Југославије. Погинуо је 15. априла 1999. године у нападу НАТО хеликоптера.

Одавању почасти палом добровољцу Јаношу Рауку присуствовали су и други високи представници Министарства одбране, Војске Србије, локалне самоуправе, борачких удружења, као и грађани Сомбора.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести