01.10.2023. (недеља)

Србија и Кина потписале Споразум о међусобном признавању овлашћења помораца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије, Горан Весић, и министар саобраћаја Кине, Ли Сјаопенг, потписали су Споразум који ће омогућити поморцима из Србије и Кине да раде у обе земље са својим националним овлашћењима.

Србија и Астра Зенека: Партнерство за Будућност Биотехнологије

Споразум између Владе Србије и Астра Зенека не само што поставља темеље за иновације у области биотехнологије, већ такође отвара врата за унапређење здравствене заштите и терапије пацијената у Србији.

Србија и Норвешка: Јачање билатералних односа и сарадње у области одбране

Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије,...

Србија поставља стандарде у области људских права: Пример добре праксе у примени препорука УН

ПолитикаСрбија поставља стандарде у области људских права: Пример добре праксе у примени препорука УН

У историјском амбијенту Новог Сада, министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Томислав Жигманов, отворио је семинар који је био посвећен унапређењу и праћењу људских права у Србији. Овај догађај истакао је важност Националне базе података, алатке која омогућава ефикасно праћење и извршавање обавеза Србије у овој кључној области.

“Србија је постала светионик у региону када је у питању заштита и промоција људских права”, рекао је Жигманов, додавши да је 75-годишња обележавању Универзалне декларације о људским правима важан моменат за све нас.

Артур Ијезевић, представник УН из Женеве, похвалио је напоре Србије у овој области. “Србија је међу првима која је развила свој национални механизам за праћење препорука и поставља стандарде на међународном нивоу”, рекао је Ијезевић.

Овај семинар, који је организован у сарадњи са Тимом за људска права Уједињених нација у Србији, не само да је показао посвећеност Србије овој важној теми, већ је и потврдио њену улогу као лидера у региону.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Прочитајте још повезаних вести

Још ознака:

Најпопуларније вести