04. 03. 2024. (понедељак)
НасловнаПолитикаСрбија се придружује програму ЕУ „Грађани, једнакост, права и вредности”

Србија се придружује програму ЕУ „Грађани, једнакост, права и вредности”

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Србије обавестило је јавност да је Одбор за европске интеграције Народне скупштине донео одлуку о привременој примени Споразума са Европском унијом о учешћу Србије у програму „Грађани, једнакост, права и вредности”. Ресорни министар Томислав Жигманов истакао је важност овог програма као највећег пројекта посвећеног промоцији и заштити вредности ЕУ.

Програм има за циљ да подржи и промовише демократију, владавину права, основна права и транспарентности. Осим тога, акценат је на подршци организацијама цивилног друштва на различитим нивоима, од локалног до транснационалног. Жигманов је нагласио да је програм посебно фокусиран на подршку регионалним и локалним организацијама цивилног друштва.

Споразум је услов за учешће Србије у овом програму до 2027. године, а његова примена ће омогућити корисницима из Србије да учествују у позивима за доделу средстава у оквиру програма. Овај програм је важан корак у интеграционим процесима Србије и Европске уније и потврда је опредељења Србије за унапређење и заштиту основних права својих грађана.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести