04. 03. 2024. (понедељак)
НасловнаОбразовањеТематска настава у првој недељи школске године функционише на најбољи начин

Тематска настава у првој недељи школске године функционише на најбољи начин

Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић обишла је данас Основну школу „14. октобар” у Београду, где је присуствовала тематској настави која се спроводи у првој недељи нове школске године, у складу са смерницама тог министарства за организацију и реализацију образовно васпитног рада у школској 2023/2024. години.

Министарка је обишла ученике првог и трећег разреда који су са својим учитељицама данас обрађивали теме „Моја школа је мој други дом”, „Магична моћ речи” и „Ја волим и поштујем себе и друге”.

Ђукић Дејановић је навела да је поменуту школу посетила како би чула утиске и сазнала како деца реагују на различите активности, додавши да су наставнице усмереним активностима и креативношћу успешно реализовале смернице које је дало Министарство.

Разговарајући са децом успевају да из њих изнедре смисао за топлину према другу и школи, навела је она и додала да је идеја да деца, уз подршку наставника, сваког дана раде на себи и унапређују односе са другима.

Ђукић Дејановић је истакла да тематска настава функционише на најбољи начин, јер су наши просветни радници стручни и едуковани и имају великог искуства у организовању различитих активности.

Директорка Основне школе „14. октобар” Светлана Илиев Ћосић рекла је да је направљен план и да су наставници разредне наставе изабрали пет тема, по једну за сваки дан.

Данас смо обишли три одељења у којима су се обрађивале различите теме. Деца су задовољна и активна и показала су сву своју креативност, навела је Илиев Ћосић.

КОМЕНТАРИШИТЕ

Молимо вас унесите свој коментар!
Молимо вас унесите своје име

- Спонзорисано -

Популарне вести